Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

27 Ekim 2019 Pazar

Sinema: Kaçış Planı 2: Hades - Escape Plan 2: Hades - İleri Teknoloji Bilgisayar Sistemleri İle Yönetilen Bir Hapis Labirenti... / Konusu, Özeti, Afişler

Kaçış Planı 2: Hades - Escape Plan 2: Hades

Oyuncular; Sylvester Stallone, Dave Bautista, Xiaoming Huang
Yönetmen; Steven C. Miller
Tür; Aksiyon, Suç, Gerilim

Konusu; Film, Ray Breslin’in Hades ismindeki yaşa dışı terör örgütlerinin oluşturmuş olduğu ileri teknoloji bilgisayar sistemleri ile yönetilen bir hapis labirentine kaçırılan arkadaşlarını kurtarmak için verdiği mücadeleyi konu almaktadır.

Özeti; Ray, artık özel bir güvenlik şirketi kurmuş ve ekibinde kendi yetiştirdiği kendi gibi kararlı elemanları bulunmaktadır. Yaptıkları son bir kurtarma görevinde ekibinden olan Jaspar'ın yanlış verdiği bir karar yüzünden biri ölecektir ve bu olay üzerine Ray, Jaspar'ı ekipten çıkaracaktır.





Aradan belirli bir zaman geçtikten sonra Ray'in ekibinden olan Shu ve O'nun akrabası olarak sayılan, yeni bir bilgisayar programı sistemi bulmuş olan Yusheng ortadan kaybolacaktır.

Yusheng'in icat ettiği bu bilgisayar sistemi ile dünya üzerindeki bütün bilgisayarların kontrolü sistemi kullanan kişiye geçmektedir ve bazı isimler bu sistemin bilgilerine ulaşmak istemektedir. 

Shu ve Yusheng, kaçırıldıktan sonra kendilerini Hades isimli bir hapis labirentinde bulacaklardır. Burada dünyada önemli işler yapmış olan bir çok insan vardır ve Hades, bir terör örgütü kuruluşudur. Tutsak aldığı insanlar önemli kişilerdir ve artık Ray'in elemanı olan Shu'da onların arasındadır. Shu, bulunduğu yeri analiz etmeye çalışacak ve bu sırada içeride eski iş ortağı olan Jaspar'ı da görecektir. Bir araya gelen arkadaşlar bu durumun tesadüfi olmadığını düşünüp, onları buraya getirenlerin Ray'in peşinde olduğu kanısına varacaklardır. Hades'te bulunan insanlar bir ortak alanda belirli zamanlarda kavga ettirilmekte ve bu kavgayı kazananlar, cennet diye bahsedilen özel imkanları olan odalarda bir kaç saat bulunma imkanına sahip olmaktadırlar.






Shu ve Jaspar, buradan kaçış yollarını arayacaklar, çoğu kez Shu'ya elektro şok verilerek işkencelere maruz kalacak, Yusheng'e ise kendi yaptığı bu bilgisayar sisteminin detaylarını vermesi için işkence yapacaklardır ve bu sırada içeride kendilerini lejyon olarak adlandıran kişilerle karşılaşacaklardır.

Bunlar Hades'in yapısı ile ilgili bilgileri olan kişilerdir ve Shu, onlarla iş birliği yapmaya çalışacak, bu iş birliği sırasında onlardan aldığı bilgilerin ortaya çıktığını anladığında aslında Jaspar'ın kendisi gibi Hades'te tutuklu değil, Hades'in yönetimi ile ilgili olan ve belirli bir süre yanında kalarak lejyonlarla ilgili bilgileri alan kişi olduğunu anlayacaktır.

Jaspar'ın gerçek yüzü ortaya çıktıktan sonra bu işi intikam almak için yaptığını söyleyecek ama dışarıdaki Ray ise Hades ile ilgili bilgiler toplamaktadır ve Jaspar'ın bu işte bir parmağı olduğunu anlayacaktır. Bu sırada Ray'in elemanlarından biri olan Luke'da Hades'e götürülecektir ve artık içeride Ray'in iki elemanı olacaktır. Ray, dışarıdaki eski dostu Trent DeRosa ile görüşüp, O'nun yardımlarını alacak, Hades'e girmenin bir yolunu bulacak, ancak girmeden önce Ray'e özel bir iletişim ve takip cihazı takılacaktır. Sonrasında Ray'i de Hades'e götürecekler ve içeride olan Ray, Shu ile karşılaşacak ve dışarıdaki ekibinin yardımları ile Hades'in yapısı hakkında bilgiler edinebilecektir. 





Hades, yerin altında inşa edilmiş ve çıkışları kapalı olan bir hapis sistemidir. Ancak dışarıdan Trent DeRosa giriş için bir imkan yaratacak ve sonrasında dışarıdaki ekibin Hades'in bilgisayar sistemini hacklemesi ile devre dışı olan Hades'in sistemlerinden fırsat bulan Ray ve diğerleri, çıkmayı başaracaklardır. 

Ve Ray, Jaspar ile karşılaşıp O'nunla teke tek bir kavgaya tutuşacak ve bu kavga sırasında Jaspar'ı öldürecektir.

Sonunda Shu, Yusheng, Luke ve Ray, buradan kurtulacak ve son sahne olarak Ray, Hades'in kurucuları ile yaptığı hologramik sistemdeki görüşmesinde O'nu bulacaklarını söyleyecek ve film böylelikle son bulacaktır.

Serinin ikincisi olan film, bu sefer yerin altına inşa edilmiş ve labirent şeklindeki çok özel bilgisayar teknolojileri ile donatılmış bir hapishanede geçmektedir. Yine Sylvester Stallone'nin baş rolünde oynadığı aksiyon, suç ve gerilim filmidir.