Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

28 Ekim 2019 Pazartesi

Sinema: Andron - Siyah Labirent - The Black Labyrinth - Bir Ölüm Oyunu Labirenti... / Konusu, Özeti, Afişler

Andron - Siyah Labirent - The Black Labyrinth

Oyuncular; Alec Baldwin, Michelle Ryan, Danny Glover
Yönetmen; Francesco Cinquemani
Tür; Ütopik, Post Apokaliptik, Aksiyon, Bilim Kurgu

Konusu; Film, insanların köle gibi yaşadığı post apokaliptik bir dönemde, 10 kişinin içerisinde yaşam mücadelesi verecekleri ileri teknoloji bilgisayar sistemi ile yönetilen bir labirente koyulması ile yaşanan aksiyon dolu mücadeleyi konu almaktadır.

Özeti; Yıl 2154'dür ve kısa bir zaman önce 9 milyar insanın ölümüne neden olan nükleer bombalar atılmıştır ve bu yüzden dünyada bir kıyamet yaşanmıştır. Geriye kalan insanlar ise köle olarak yaşamakta ve onları çok küçük bir insan grubu yönetmektedir. Bu insan grupları, başlarında Adam olmak üzere bir yarışma düzenlemişlerdir ve bu yarışmaya göre ileri teknoloji bilgisayar sistemi ile yönetilen bir labirentin içine 10 kişi gönderilecek ve içlerinden sadece bir kişi hayatta kalacaktır.





Yarışmacıların retinalarındaki nano kameralar ile onları sürekli takip etmektedirler ve dışarıdaki köle olarak adlandırılan insan toplulukları da kendilerine bir yarışmacı seçmek zorundadırlar.

Seçtikleri yarışmacı eğer kazanırsa O'nu seçen insanlarda kazanacak, özgür ve zengin olacaklardır. Ancak seçtikleri yarışmacı ölürse, dışarıda O'nu seçen insanlarda ölecektir. Dışarıdaki insanların kanlarında da nano parçacıklar ve sisteme bağlı kalmalarını sağlayan, onları gerekince öldürebilen mekanizmalar vardır ve toplum bir kaç kişinin elinde bu şekilde yönetilmektedir.

Labirentin içinde kendine gelmeye başlayan insanların hepsinin hafızası silinmiştir ve genel şeyler dışında hiç bir şey hatırlamamaktadırlar. Teker teker bulundukları köşelerde uyanmaya başlayacaklar ve içerideki diğer yarışmacılarla karşılaşacaklar, burada neden olduklarını anlamaya çalışacaklardır. Bulundukları alan çok büyüktür ve odalardan, özel işaretler bulunan kısımlardan oluşmaktadır. Her yarışmacının gözlerinde nano kameralar olduğu gibi, birde enselerinde birbirinden ayrı olan dövme şekilleri vardır. Bu şekiller herkesin kendisine özel olan koruma alanlarını açmak için bulunmaktadır.





Kendilerine ait olan bu alanlara ulaşan yarışmacılar, içlerinden çok özel silahlar almaktadırlar ve kendilerini korumak için bu silahları kullanmaktadırlar. 

Artık bütün yarışmacılar kendine gelmiş olacak ve aralarından bir kaçı öldükten sonra doktor olan Anita'nın hafızası yerine gelecek ve neler olduğunu hatırlayacaktır. Sistemi dışarıdan Adam isimli biri yönetmektedir ve labirentin içinde istediği olayları yaşatmaktadır. Anita ise labirente girmeden önce Adam ile çalışan bir doktordur ama Adam'ın sisteminin yasa dışı olaylar yaptığını anladığı ve kıyamet olarak adlandırılan 9 milyar insanın ölümüne neden olan olayı bu sistemin kasıtlı olarak yaptığını öğrendiği için sisteme virüs yüklemiştir ve oyunlar sırasında bu yüzden aksaklıklar çıkmaktadır. 

Aynı zamanda Anita, kendi kanına da nano parçacıkları bozacak virüs enjekte etmiştir ve bu yüzden belirli bir süre sonra her şeyi hatırlamıştır. Ama yarışmada olmamasına rağmen Anita gibi Adam'a karşı duran başkaları da hafızası silinerek yarışmaya eklenmiştir.







Anita, gerçekleri hatırladığında arkadaşlarına yardım etmeye çalışacak, bu sırada labirentin içine girip yarışma için çalışıp öldürmeye uğraşan insanlar ve bilgisayar sistemi bir kaç yarışmacıyı öldürecektir.

Yarışmacıların bazıları da hafızaları yerine gelince yarışmaya katıldıklarını hatırlayıp birbirlerini öldürmeye başlayacaklar ve içeride tam bir kaos şeklinde olaylar yaşanmaya başlayacaktır.

Herkesin koruma alanından aldığı silahlar kendisine özel sistemlerdir ve bu silahları kullanarak bir çok kişi ölecektir. Yarışmacılar öldükten sonra dışarıda onları seçen insanlarda ölecek ve geriye sadece Valerian isminde bir kız ile Alexander isminde bir erkek kalacaktır ve labirentten çıkmayı başardıklarında kendilerini bir simülasyonun içinde bulacaklardır. Sonrasında yeniden görüntülenen gerçek alanda yeni bir aşamaya geçtikleri söylenecek ve içeriden bir yarışmacının da ölmediğinin gösterilmesinden sonra film son bulacaktır.

Açlık Oyunları filmlerine benzeyen konusu ile ütopik bir toplumun post apokaliptik bir zamanda yaşadığı akıl almaz bir yarışmaya tanık olacaksınız. Labirentler içinde hafızaları silinmiş insanların yaşam mücadelesi verildiği film, post apokaliptik aksiyon ve bilim kurgu filmidir.